Sisustussuunnittelu, design ja taide

Loputtomasti mahdollisuuksia

Vuosituhansia käytetty kupari sopii nykydesigniin loistavasti.

Kupari on helposti työstettävä, tarjoaa lukuisia värimahdollisuuksia ja se muotoutuu monenlaisiksi muodoiksi.  Lisäksi siitä suunniteltavat esineet ovat kustannustehokkaita myös teollisessa käytössä.

Kuparia ja kupariseoksia käytetään erilaisten sisustuselementtien suunnittelussa. Kädensijoja ja lukkopesiä on kodeissa kaikkialla. Nykyisin myös pöydän päällisiä, koriste-esineitä,lamppuja, ovenkahvoja, kehyksiä, hanoja, lämmittimiä, kattiloita ja keittiötarvikkeita valmistetaan kuparista. Antimikrobisen, luontaisen ominaisuutensa ansiosta suunnitellaan terveydenhuoltotarkoituksiin tuolien kädensijoja, vetimiä, sairaalakalusteita, yms. Taideteosten ja artesaanituotteiden materiaalina puhdas kupari ja kupariseokset kuten messinki ja pronssi tarjoavat työstämismahdollisuuksia niiden muokattavuuden, sitkeyden ja kestävyyden johdosta. Sisustussuunnitteijat ovat lisänneet kuparin ja messingin käyttöä, kuten esimerkiksi Andrea Ponsi, joka suunnittelee huonekaluja (The Copper House, 1990-luku).

Lue lisää kuparin arkkitehtuurikampanjan pohjoismaisilta sivuilta:
www.copperconcept.org

 

Kupari ja koti –kilpailu

Kupari on tulossa jälleen voimakkaasti suunnittelijoiden, sisustajien ja arkkitehtien suosioon: “Copper and Home” (Kupari ja koti –kilpailut) ja “Living with copper” (Elämää kupari kanssa –näyttelyt) ovat siitä osoituksena. Lisäksi on vielä yksi hyödyllinen tietolähde, josta saa tietoja kuparin roolista sisustuskäytössä – www.copperindesign.org webbisivusto, josta löytyy kattavasti informaatiota kuparimetalleista, suunnittelijoista, sovelluksista ja tapahtumista.