Terveydenhuolto

Miksi antimikrobinen kupari?

Antimikrobinen kupari on tehokkain antimikrobinen kosketuspinta.

Antimikrobisen kuparin on osoitettu tuhoavan laaja-alaisesti, tehokkaasti ja nopeasti patogeenisiä mikrobeja laboratoriokokeissa sekä kliinisissä testeissä. Viimeisimmät kliinisten sairaalakokeiden tulokset osoittavat antimikrobisesta kuparista valmistettujen kosketuspintojen voivan vähentää potilaan tartuntariskiä oleellisesti. Antimikrobinen kupari on ainoa kosketuspintamateriaali, jonka tehokkuuden yhdysvaltalainen US Environmental Protection Agency (EPA) on todentanut. Vahvistettu terveysväittämä kuuluu: Antimikrobinen kupari tuhoaa yli 99.9 % terveydenhuollossa leviävistä bakteereista kahden tunnin sisällä kosketuksesta. Tutkimukset ovat osoittaneet  antimikrobisen kuparin ja sen seosten olevan tehokkaimpia antimikrobisia kosketuspintoja.

Estää mikrobien kasvua

  • Antimikrobisen ominaisuuden on osoitettu estävän bakteerien, virusten, homeiden ja itiöiden kasvua ja leviämistä
  • Kuparin on tieteellisesti todistettu olevan tehokkain tunnetuista antimikrobisista kosketuspinnoista

On kestävä

  • Antimikrobinen ominaisuus ei häviä eikä kulu käytössä
  • Luonnollinen hapettuminen ei vaikuta tehokkuuteen

Turvallista käyttää

  • Ei vahingoita ihmisiä tai ympäristöä
  • Luonnostaan antimikrobinen, ilman lisättyjä kemikaaleja
  • Täysin kierrätettävä

YHEC kustannus-hyöty malli

Kuparin ja sen seosten investointikustannukset ovat suuremmat kuin perinteisten sairaaloissa käytettyjen materiaalien. Infektioiden määrä vähenee kuitenkin huomattavasti jo korvaamalla muutamia keskeisiä kosketuspintoja, jolloin kalliimmat kalusteet maksavat itsensä nopeasti takaisin säästettyinä hoitokustannuksina. Oheisella excel-taulukkomuodossa olevalla mallilla voidaan laskea antimikrobisten kuparikalusteiden kustannus-hyöty analyysi.

Antimicrobial copper – demonstration

Professori William Keevil, mikrobiologi ja Southamptonin Yliopiston Environmental Research –yksikön johtaja, tarkkailee koetta, jossa pieni määrä nestettä, joka sisältää 1-10 miljoonaa bakteeria (MRSA) on laitettu sekä kuparilevylle että ruostumattomasta teräksestä olevalle levylle.